PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Brannsikkerhet i jula: Vinn premier

Hva er det viktigste du kan gjøre for brannsikkerheten i hjemmet ditt? Det er veldig enkelt, og du finner svaret her!

Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i julen. Røykvarslerdagen 1. desember er dagen da landets brannvesen oppfordrer alle til å sjekke at alle røykvarslerne i boligen virker som de skal, og at de kan høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

Det viktigste du kan gjøre for brannsikkerheten i hjemmet er nemlig å ha fungerende røykvarslere.

Vinn røykvarslere, handlenett og annet flott!

Ta quizen du finner på Innbyggertorget. Premiene er en pakke med røykvarslere, handlenett og annet flott. For å bli med i konkurransen må du svare på quizen du finner på innbyggertorget. Svarene leveres på innbyggertorget.

Vinn besøk på brannstasjonen!

Du kan også bli med i trekningen av et besøk på brannstasjonen! Vinneren får møte Bjørnis og vaktlaget, se brannbilene og prøve liften! NRBR garanterer fin utsikt! Svarfrist er torsdag 1. desember klokken 24. For å bli med i trekningen, sender du svarene på spørsmålene under til informasjon@nrbr.no

  • Hvilken dag er Røykvarslerdagen?
  • Hvor har DU sjekket røykvarsleren den siste uken?
  • Er det påbudt med røykvarsler på hytta?

Husk å skrive navn og telefonnummer!

NRBR trekker en vinner blant alle som svarer riktig. Vinneren kan velge å besøke Lørenskog brannstasjonen eller Skedsmo brannstasjon. Besøket gjennomføres i januar eller februar etter avtale. Vinneren blir kontaktet direkte.

Røykvarslere er det viktigste!

  • Det viktigste du kan gjøre for brannsikkerheten i hjemmet er å ha fungerende røykvarslere.
  • Alle må ha minst én røykvarsler i hver etasje. Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid.  Det klart beste er å ha varslere som er seriekoblet.
  • Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i julen, særlig i kombinasjon med inntak av alkohol. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytt batteri på Røykvarslerdagen 1. desember.
  • Det finnes forskjellige typer røykvarslere. Noen har en «test» knapp man kan trykke på for å sjekke om det piper. Andre har et brannalarmanlegg som sier ifra automatisk hvis det trengs batteribytte. Finn ut hvilken type du har hjemme, test røykvarsleren og bytt batteri hvis det er behov for det.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 01.12.2022