PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Korona: Positiv test

Alle innbyggere som tar hjemme-tester som blir positive eller mottar en positiv test på helsenorge, kan ringe smittesporingstelefonen. Der er det stor pågang om dagen, så man må regne med en del venting.

Alle innbyggere som tar hjemme-tester som blir positive eller mottar en positiv test på helsenorge, kan ringe smittesporingstelefon 63 85 26 50 mellom kl. 09.00 – 19.00. 

Alle i samme husstand med en smittet holder seg hjemme til smittesporing har kartlagt/sporet husstanden.

Nærkontakter til en bekreftet positiv innbygger – ikke husstand – trenger ikke ringe hverken legevakt eller smittesporing – smittesporing tar kontakt hvis det er behov for tiltak. Den smittede kan også gi deg beskjed om hva du skal gjøre. 

Nå er det generelt 6 dagers isolasjon på den smittede. 

Her finner du en god oversikt over hvilke regler som gjelder for smittede, husstandsmedlemmer, vaksinerte, nærkontakter og uvaksinerte.  

Smittet bør bekrefte positiv test med PCR, men trenger ikke å teste seg ut av isolasjon – men må være feberfri siste 24 timer.

For husstander er det mulig å teste seg ut på dag 11 fra den siste i familien ble smittet. Hvis husstander kan leve helt separat, gjelder 10 dager karantene og test ut på dag 7.

Husstander trenger ikke PCR test, kun hurtigtest, ut av karantene. Andre nærkontakter anbefales test på dag 3 + 5, vær forsiktighet i 10 dager, og ha lav terskel for test seg hvis symptomer. Begrens dine nærkontakter hvis mulig.

Siste oppdatering - flytskjema isolasjon og karantene.pdf

Du har selv ansvar for å informere dine nærkontakter at du har testet positivt. Se definisjon på nærkontakt her. Har du behov for hjelp til å vurdere hvem som er dine nærkontakter, kan du kontakte kommunen.

Sist endret: 20.01.2022