PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nye testkriterier for covid-19

Denne uken kommer det nye testkriterier for covid-19. Her finner du informasjon om hvem som bør testes, og hvordan du går frem for å teste deg.

– Det er viktig at alle som nå tror at de kan være smittet eller har forkjølelseslignende symptomer benytter anledningen til å teste seg. Korona-testing er gratis og svaret får man etter to til tre dager ved å logge seg inn på helsenorge.no, sier kommunalsjef for Helse og livsmestring, Kjersti Vevstad.

Fra onsdag 12. august 2020 innføres det nye testkriterier for covid-19. Testkriteriene endres for at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 bør få anledning til å teste seg uten leges vurdering.

– Dersom du tror at du kan være smittet, eller har forkjølelseslignende symptomer, ber vi deg ta kontakt med din fastlege, eller kontakte legevakten på 116 117, sier Vevstad.

Disse bør teste seg

  • Alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19.
  • Alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i land med høy forekomst de siste 10 dagene.
  • Det er den siste tiden avdekket flere nye smittetilfeller i Indre Østfold. Flere at de smittede har oppholdt seg på utesteder i Askim. Var du til stede på noen av disse stedene på de oppgitte tidspunktene, ber vi deg om å teste deg. 

Andre grupper kan testes etter vurdering av lege. Ved test av personer som ikke har symptomer og ikke er smitteeksponerte må positiv test bekreftes av ny test. Mer informasjon om testing finner du her

Slik går du frem

  • Ta kontakt med din fastlege, eller ring legevakten på 116 117, hvis du ønsker råd om det er et behov for testing.
  • Korona-testing er gratis, og svaret får man etter to til tre dager ved å logge seg inn på helsenorge.no.

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune finner du her. 

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 24.11.2020