PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mange nye trafikanter - kjør forsiktig!

Vi ønsker alle foreldre, lærere, elever og barnehagebarn lykke til med nytt skole-/ barnehageår! Vi vil samtidig minne alle trafikanter om å være ekstra oppmerksomme i ukene som kommer.

Onsdag 18. august er det skolestart i Aurskog-Høland. Da begynner mange forventningsfulle 6-åringer på skolen. 

– 6-åringene er ikke vant til å gå og sykle til skolen, og kan være uforutsigbare i trafikken. Derfor må vi kjøre ekstra forsiktig og være observante, slik at de og alle andre barn og unge som ferdes langs veiene, kan bevege seg trygt til og fra skolen, sier Inger Hegna, kommunedirektør i Aurskog-Høland kommune.  

Rygg inn 

Mange barn har allerede begynt i barnehagen. Her er det ekstra viktig å være påpasselig med å rygge inn og kjøre ut av parkeringsplassen. 

– Vi har det som oftest travlere når vi reiser videre på jobb, enn når vi skal levere i barnehagen. Å rygge inn gjør det mer oversiktlig, særlig med tanke på alle de små menneskene som beveger seg rundt bilen din. Dette gjelder ellers alle parkeringsplasser, sier Else Marie Stuenæs, ansvarlig for trafikksikkerhetsarbeidet i kommunen.   

Trafikksikker kommune 

Kommunen har satt ekstra søkelys på trafikksikkerhet det siste året, og vil i løpet av høsten bli godkjent som trafikksikker kommune av Trygg Trafikk. 

  Dette betyr ikke at alle steder i kommunen er trafikksikre i dag, men at vi har gode planer og rutiner på hvordan vi skal jobbe videre med dette, sier Stuenæs.   

Ta ansvar 

  • Rygg inn- kjør ut 
  • Pass på at du og dine bruker refleks 
  • Pass på at du og dine bruker sykkelhjelm 
  • Husk bilbelte 
  • Vær aktsom 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 18.08.2021