PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mange forhåndsstemmer

Forhåndsstemmingen er i gang og så langt har over 400 innbyggere vært innom rådhuset for å avgi sin stemme. To av dem er Eva og Rune Grahn fra Bjørkelangen

Det er en klart større pågang av velgere som vil forhåndsstemme i år enn tidligere. Eva og Rune Grahn benyttet seg av denne muligheten på mandag.

– Det er mulig jeg er bortreist på valgdagene, sier Rune, mens Eva vil gjerne ha det unnagjort.  

Rune understreker at borgerplikten ved å stemme er viktig, og valglokalet ved rådhuset var veldig godt tilrettelagt – rett innenfor hoveddøren. 

På spørsmål om det var vanskelig å finne et parti så sier de at det aldri har vært vanskelig. De synes utfallet av valget i år er spennende, og de sitter opp hele valgnatten for å følge med. 

– Stemmeseddelen min ble stemplet og jeg la den selv i urnen. Da har jeg sagt mitt, sier Rune, før de begge forlater rådhuset veldig fornøyde.  

Forhåndsstem på rådhuset

På grunn av pandemien oppfordrer vi så mange som mulig til å forhåndsstemme ved stortingsvalget i år. Å forhåndsstemme er enkelt - det eneste du trenger er gyldig legitimasjon med bilde. Du kan forhåndsstemme hvor som helst i landet.  

Her i kommunen kan du nå forhåndsstemme på rådhuset på hverdager mellom klokka 10 og 15. Det kan du gjøre frem til fredag 10. september. Siste ukene før valgdagen har vi langåpent 1. og 2. september og 7. og 8. september til kl. 20.  

Siden tirsdag 10. august har 407 personer vært innom rådhuset for å forhåndsstemme, mens 92 var innom for å avgi tidligstemmer i sommer.  

Podkast om valg

Selve valgdagene er søndag 12. og mandag 13. september.   Vi har laget podkasten «Pop up-valg, demokrati, stemmerett og valg i en pandemi. Den kan du høre her.  

Mer informasjon om valget finner du her.

Sist endret: 20.08.2021