PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering i uke 34

Denne uken mottar vi 3 500 koronavaksiner. Vi er ferdige med å gi dose 2 til alle prioriterte puljer, og fremskynder dose 2 for alle andre. Vi planlegger også nå vaksinering av dem over 16 år. Så langt har vi satt totalt 19 432 vaksinedoser, og 8 292 er fullvaksinerte. 

I uke 33 ble det satt 1 025 doser. 451 hadde forhåndsavtalte timer, mens 574 benyttet seg av drop-in tilbudet. Denne uken mottar vi 2 500 doser Moderna samt 984 doser Pfizer. Vi legger derfor opp til vaksinering onsdag til lørdag og håper å få fylt opp så mange som mulig.  

– Vi jobber med å fremskynde timer, men alle kan ikke framskyndes, da det anbefales fra FHI at det skal gå minimum 4 uker mellom første- og andregangsvaksinering dersom man skal blande vaksiner (Pfizer+Moderna), sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.  

Meld i fra  

Dersom du har tatt vaksinen et annet sted er det viktig å melde fra til kommunen. Helsebøkene for du ulike kommunen kommuniserer ikke, så det er ingen automatikk i at vi får beskjed når man tar vaksinen et annet sted. 

– Send e-post til kommunes koronamail og opplys om dette, da får vi strøket deg fra våre lister, dersom du har registrert deg i helseboka her tidligere. Dersom du ikke gjør dette vil de bli «hengende» igjen og få påminnelser fra oss hver gang vi sender ut re-invitasjoner til de vi ikke har fått respons fra, sier Hoftvedt. 

koronavaksine@ahk.no 

Er du over atten og blant dem som ennå ikke har fått tilbud om dose 1 av koronavaksinen i Aurskog-Høland? Ta kontakt med oss! Send mail til koronamail. 

Ynger aldersgrupper

Denne uken skal cirka 90 elever på videregående vaksineres, da disse skal ut i praksis. Det legges nå en plan for vaksinering av 16-17-åringer vi har i kommunen. FHI anbefaler at de skal ha en intervall på 8-12 uker mellom første og andre dose.  Egen info om dette vil komme ut om kort tid i forhold til hvem og hvordan dette skal gjennomføres. Vi oppfordrer alle i denne alderen til å registrere seg i helseboka.  

Registrer deg her. 

Dersom du trenger hjelp til å registrere deg kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no, eller ringe vaksinetelefonen. I juli og august vil den være betjent på mandag, onsdag og torsdag fra klokka 10.00-14.00. Nummeret er 63 85 25 70. På grunn av ventetid oppfordrer vi folk til å sende e-post koronavaksine@ahk.no 

Har du fått time til vaksinering? Husk å logge deg inn i Helseboka for å besvare spørsmålene i egenerklæringsskjemaet før du kommer til vaksinesenteret. 

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, oppdaterte smittetall og vaksineinformasjon finner du her. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 23.08.2021