PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Uke 25: Koronasituasjonen i vår kommune nå

Hvordan er smittetrykket, hvor mange vaksinedoser får vi i ukene som kommer, hvem skal få dem, og hvilket smittenivå er vi egentlig på? Svaret får du her. I kommunestyret mandag fikk politikerne en orientering om koronasituasjonen i vår kommune, og du kan se den her.

– Det er lave smittetall i hele regionen, men det oppleves en økt pågang på testsenteret grunnet endrede reiseregler. Det er usikkert hvilken konsekvens lempinger i reiserestriksjonene vil få for lokal smittesporing. Vi ser at Delta-varianten er oppdaget i flere av våre nabokommuner, sier kommunedirektør Anne Kirsti Johnsen.

Kommunestyret fikk status på prøvetaking, vaksinasjon og smittesituasjonen i kommunen. 21. juni er det 3 smittede i isolasjon i kommunen, og 11 nærkontakter i karantene. Det er gjennomført 9330 koronatester siden februar 2020.

– Det tas en risikovurdering hver søndag. Det er grønt nivå på barnehager, skoler og SFO. Vaksinedose nummer 10.000 ble satt 17. juni, og det er snart tatt 10.000 koronatester i kommunen, sier kommunedirektøren.

Vaksinering

Det går stadig fremover med koronavaksineringen i vår kommune, og kommunedirektøren orienterte om hvor mange vaksiner som er satt, og hvilke aldersgrupper som står for tur. Til sammen er 10.393 vaksinedoser satt i Aurskog-Høland.  

  • Antall innbyggere med 2 doser: 6315
  • Antall innbyggere med 1 dose: 4048

I uke 25 får Aurskog-Høland kommune 1230 doser.

Dosene fordeles slik:

  • 916 doser fordeles mellom innbyggere i moderat risiko og hovedsakelig de som er født i 1956/57. Det del som er født før dette vil også vaksineres denne uken. 
  • Vaksinering vil foregå onsdag og torsdag.

Vaksinekalender

Her finner du Aurskog-Høland kommune sin vaksinekalender for tiden fremover. Her kan du se når din aldersgruppe forventes vaksinert. Det tas forbehold om endringer. Mer informasjon om koronavaksinasjon i vår kommune finner du her. 

vaksinekalender.png

Gjenåpning

Regjeringen fortsetter gjenåpningen av samfunnet, og går til tredje trinn i gjenåpningsplanen. Det er de nasjonale reglene som gjelder for vår kommune. Avgjørelsen om å gå til tredje trinn er basert på anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Nå blir det mulig med flere på besøk hjemme, flere mennesker på arrangementer og mindre behov for hjemmekontor. Barn og unge kan delta på idretts- og kulturarrangementer på tvers av regioner og kretser uten krav om å holde 1 meter avstand.

Koronasertifikat: Dette bør du vite

Koronasertifikatet skal vise om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom, og resultatet hvis du har tatt negativ koronatest. Foreløpig viser sertifikatet om du har tatt koronavaksine, og om du har fått negativt resultat på koronatest tatt de siste sju dagene.

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene rundt koronasertifikatet, og hva det er viktig for deg å vite nå.

Mer informasjon

Oversikt over smittetall dag for dag i Aurskog-Høland finner du her.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 22.06.2021