PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronaregler: Arrangementer, samlinger og aktiviteter

Fra 4. januar og de neste 14 dagene har regjeringen besluttet forsterkede smitteverntiltak. Alle anbefales å unngå å ha gjester i hjemmet. Organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs anbefales utsatt til etter 18. januar. Her finner du regler og anbefalinger for samlinger, og råd om hvordan man vurderer risiko ved arrangementer og aktiviteter.

For å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, har regjeringen besluttet å sette i verk forsterkede nasjonale smitteverntiltak i to uker fra 4. januar, ved å innføre en «sosial pause». Ved arrangementer må arrangør følge regler for antall deltagere og avstand. 

Her finner du anbefalinger og forskriftsfestede krav om samlinger og arrangementer, og informasjon om hvordan man kan vurdere risiko for smitte ved arrangementer, samlinger og aktiviteter og hvilke risikoreduserende tiltak som er aktuelle. Disse rådene må ses i sammenheng med gjeldende forskrifter og anbefalinger fra Helsedirektoratet.

Antallsbegrensninger ved arrangementer og sammenkomster

Avstand på 1 meter skal kunne holdes for alle typer sammenkomster.

korona arrangementer.png

Fullstendige anbefalinger og retningslinjer finner for private sammenkomster, arrangementer, du her. 

Kilde: Folkehelseinstituttet

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 07.01.2021