PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hjelp til flyktninger fra Ukraina

I forbindelse med bosettingen av flyktninger har vi opprettet et senter i Serviceveien 6 på Bjørkelangen, hvor vi har tar imot brukt og nytt utstyr som vi trenger til klargjøring av boliger. Vi har åpent for innlevering og utlevering av klær og utstyr på tirsdager fra 16 til 20 framover.

Aurskog-Høland kommune arbeider med bosetting av flyktninger fra Ukraina, og vi har fått masse hjelp! Mottakssenteret har fått inn veldig mye, men det er forsatt en del ting vi trenger. Vil du hjelpe?

Her kan du hente/levere

• Adresse: Serviceveien 6, 1940 Bjørkelangen. (De tidligere lokalene til test- og vaksinasjonssenteret).
  • Åpningstider: Tirsdager fra klokken 16.00 til klokken 20.00.

Det som trengs nå

• Kjøkkenmaskiner, håndmiksere, blendere og vaffeljern
  • Strykejern, hårfønere og strykebrett
  • Bærbare PC’er, nettbrett og telefoner
  • Sykler, sparksykler og hjelmer til barn - må være i god stand!
  • Kofferter og bagger
  • Fiskeutstyr
  • Dørmatter/badematter og tepper til huset
  • Skittenstøyskurver og søppelbøtter
  • Tepper og matter til huset
  • Alt til hagen/uteplassen
  • Hygieneprodukter (sjampo, gel, bodylotion, deodorant m.m.)
  • Vaskemidler og rengjøringsmidler
  • Til kjæledyr: fõr, sand til toalett og spiseskåler

Sender pakker

Om noen dager vil det sendes pakker med hjelp til Ukraina. Hvis du har lyst til å bidra kan du levere:

• hermetikk
  • tørr babymat
  • bleier
  • hygieneprodukter for voksne og barn
  • salt
  • Ikke glass!

Har du spørsmål?

Kontakt Tor Henning, NAV tlf. 46960713 / Rita, Frivilligsentralen tlf. 63852680.

Møbler leveres inn til NLM GJENBRUK Løken Tlf: 40 44 34 62 E-post: loken@nlmgjenbruk.no

Bolig: Har du ledig bolig (må være egen boenhet), send epost til postmottak@ahk.no

Frivillig arbeid

Dersom du ønsker å jobbe som frivillig, for eksempel som besøksvenn, bistå i praktisk arbeid eller annet, ønsker vi at du skal registrere deg på vår hjemmeside. Det gjør du her.

Mer informasjon

Det er viktig at alle flyktninger tar kontakt med Voksenopplæring og integrering i kommunen, slik at vi kan hjelpe dem. Ta kontakt med Marit Moen på marit.d.moen@ahk.no.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 31.05.2022