PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hva synes du utstyrssentralen skal inneholde?

Aurskog-Høland Frivilligsentral skal etablere en utstyrssentral på Bjørkelangen, og nå lurer vi på hva du synes den skal inneholde? Frivilligsentralen har laget en spørreundersøkelse hvor du kan si din mening.

Det er allerede en utstyrssentral på Rømskog. Der kan du låne mye forskjellig sports- og turutstyr. I løpet av vinteren skal vi også starte en utstyrssentral på Bjørkelangen.  

– Vi har en del utstyr, men nå ønsker vi at dere skal komme med forslag på hva dere mener utstyrssentralen skal inneholde, forteller Rita Berget Lindblad, leder for Frivilligsentralen i Aurskog-Høland kommune. 

I dag finnes det lavvo og diverse turutstyr, soveposer og liggeunderlag, skateboard, BMX sykler, rulleskøyter, bæremeis, hengekøyer, SUP brett, gummibåt, sammenleggbar kano og redningsvester. 

– Det kommer til å kjøpes inn mer av det vi allerede har. Vi kommer også til å kjøpe inn alpinski, snowboard og sparkesykler. 

Spørreundersøkelsen finner du her:  

Gratis å låne 

Det er gratis å låne utstyr både på Rømskog og Bjørkelangen. Alle kan låne, både privat personer, foreninger, bedrifter og offentlige institusjoner. 

– Utlån må avtales på forhånd med oss i Frivilligsentralen, så skriver vi en kontrakt på hva du skal låne og når det skal leveres tilbake.  

Støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

 Tidligere i vår fikk Aurskog-Høland Frivilligsentral 250 000 kroner av Sparebankstiftelsen DNB. 

– Vi er veldig glade og takknemlige for å få et så betydelig beløp. Denne støtten gjør at vi kan gi et tilbud som er både samfunnsøkonomisk og miljøbesparende. Og ikke minst, den gir alle barn og unge muligheter til å delta på ulike fritidsaktiviteter. 

Frivilligsentralen skal flytte til den gamle stasjonsbygningen på Bjørkelangen. Her skal de etablere en møteplass for innbyggerne, og et samlingssted for barn og unge i samarbeid med fritidsklubben. Utstyrssentralen skal være i pakkhuset, som er lageret til stasjonen.  

– Kommunen pusser opp stasjonsbygningen og pakkhuset, og så har vi fått midler fra Akershus fylkeskommune til handikaptoalett og kjøkken, sier Lindblad.  

Frivilligsentralen på Rømskog har tidligere fått midler fra Bufdir til å etablere en utstyrssentral, derfor har de allerede en del aktivitetsutstyr. 

Mer informasjon om Frivilligsentralen og frivillig arbeid finner du her.

Forfatter: Alette Marie Eldøy

Sist endret: 24.08.2020