PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fest for barna på biblioteket

Premier, iskrem og underholdning med Bygdetruppen - vår digitale lesekampanje har vært en kjempesuksess, og det må feires! Mange barn og unge i kommunen har deltatt. Du er herved invitert til sommerles-avslutning på biblioteket.

Feiringen går av stabelen lørdag 16. september klokken 12.00
i Aurskog-Høland bibliotek.

Kraftig økning i deltakere

Antall deltakere har økt til 374 deltakere. På Rømskog var det 100 prosents oppslutning! Det er en kraftig økning i antall deltakere.

– Det er kjempegøy at så mange blir motivert til å lese mer om sommeren av lesekampanjen vår. Jeg håper og tror at den gode lesingen er noe som fortsetter utover høsten selv om kampanjen nå er over. Lesing er veldig viktig for å kunne forstå verden rundt seg, og forstå seg selv oppi alt dette. Det er undervurdert hvor bra det er for barn og ungdom å lese en helt vanlig roman. Man lærer utrolig mye om seg selv gjennom lystlesing, sier barne- og ungdomsbibliotekar Marita Grønlund i Aurskog-Høland kommune. 

Feirer lesegleden

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. 

– I sommerleskampanjen for barnehagebarna som foregikk på papir har vi foreløpig fått inn hele 25 sommerlesskjemaer, noe som er veldig bra! I fjor hadde vi ingen lesekampanje for de yngste, men vi ser absolutt at dette er noe vi vil fortsette med, sier Grønlund.  

Avslutningsfest

Sommerles avsluttes med en feiring for alle som har deltatt. Biblioteket på Bjørkelangen har en avslutningsfest for sommerles 16. september klokken 12.00 med Bygdetruppen. Rømskog skole har egen avslutning.

Det viktigste med sommerles er leseglede og leseferdigheter. Velkommen innom biblioteket!

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 14.09.2023