PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elbil i ukens episode

I ukens episode av «Former felles framtid» vil du møte blant annet Malin Basnes fra «Kom i form» og Hans Olav Haugerud fra «Haugerud og Foss bil». Temaet er elbil og miljøeffekten.

Hør hele episoden her.

Du vil møte representanter fra «Kom i form», «Haugerud og Foss bil», «Aurskog-Høland rally» og kommunen i dagens episode om elbil.  

Den siste tiden har de ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer laget podkast om kommunen vår. Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre.  

Med Lars Jørgen Skaret i spissen, byr vi på både humor og alvor i denne kommunepodkasten «Former felles framtid».

Du finner den på Acast, Spotify, YouTube og Amazon. 

Fordeler og ulemper med elbil  

Hvor populært er egentlig bruken av elbil i Aurskog-Høland? Hvor mange elbiler har kommunen og hva er kommunens miljøambisjoner? Hvor mange elbiler selger Haugerud og Foss bil om dagen, og er det femi med elbil, tro? Er det vanlig med «ladeangst»? Hvor gode er elbil-batteriene? Hva er fordelene og ulempene med elbil? Dette og mye mer vil du høre om i ukens episode som handler om elbil og miljøeffekten.

Her vil du møte Malin Basnes fra Kom i form, Hans Olav Haugerud fra Haugerud og Foss bil, Ole Gunnar Sundbolien Hoel fra Aurskog-Høland Rally og sist, men ikke minst Raymond Hesthaug som er stabssjef for Strategi og utvikling.  

– Nå har vi begynt å måle hvor mye Co2 vi slipper ut. Regjeringen har satt mål og innen 2030 skal vi ned 40% i forhold til 2018. Det vi kan si er at ved å handle elbiler har vi nå greid å redusere utslippene våre med 20%, og det er altså bortimot 150 tonn Co2 som vi ikke slipper ut, så vi er på veldig god vei til å nå målsetningene våre mot et nullutslippsamfunn, forteller Hesthaug. 

Saken fortsetter under bildene.

Innbyggere og kommunen: Malin Basnes fra Kom i form på Hemnes, Ole Gunnar Sundbolien Hoel fra Aurskog-Høland rally og Raymond Hesthaug, stabssjef ved Strategi og utvikling snakker om elbil og miljø i ukens episode av «Former felles framtid».

Innspilling: Podkastvert Lars Jørgen Skaret skaper god og ufarlig stemning, mens Hans Olav Haugerud fra Haugerud og Foss bil på Aurskog forteller om hvordan det går med salget av elbiler.

Hør hele episoden her.

Du finner podkasten på Acast, Spotify, YouTube og Amazon.

Episoder hver onsdag  

Hver onsdag fram til sommeren vil vi publisere en ny episode. Neste uke vil du møte Janne Nordvang, elevassistent ved Bjørkelangen videregående skole, og utekontakt Jan Petter Haugland som skal snakke om ungdomsmiljøene i Aurskog-Høland.  

Onsdag 23. juni skal det handle om småbarnslivet i Aurskog-Høland og hvilke tilbud vi har til barnefamilier i kommunen. Her vil Kine Sandem som er pedagogisk leder i Løken barnehage komme med noen tips. Kenneth André Kribe fra Aurskog som er pappa til to gutter på tre og fem år vil fortelle om overgangen fra par til småbarnsfamilie, og du vil også få høre Jenny Rosenquist som underviser i yrkesfag på Bjørkelangen videregående skole. Hun er mamma til to barn på to og åtte år. 

Gikk du glipp av første episode?

Du finner den her. 

Forfatter: Connie Iren Brenna

Sist endret: 09.06.2021