PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ekstraordinært formannskapsmøte: Politikergodtgjørelse

Mandag var det ekstraordinært møte i formannskapet. På sakslisten var det kun en sak: Politikernes godtgjørelse og arbeidsvilkår. Bør godtgjørelsen for politikerne øke? Bør varaordfører gis ekstra godtgjørelse, og hva med leder av opposisjonspartiene? Møtet ble filmet, og du kan se det her.

Det ekstraordinære møtet i formannskapsmøtet gikk av stabelen mandag 19. juni. Møteinnkalling og sakspapirer finner du her

Nysgjerrig på hvem som stemte hva? Velg «Projektor» til høyre under bildet for å se hvem som stemte hva.

Politikernes arbeidsvilkår og godtgjørelse

På møteplanen var det kun en sak, og det var fastsettelse av forskrift om folkevalgtes arbeidsvilkår og godtgjørelser. Forskriften har som formål å sikre den som den som er kommunalt folkevalgt kompensasjon for sin arbeidsinnsats, erstatte tap i arbeidsinntekt, og dekke utgifter knyttet til vervet, slik det er bestemt i kommuneloven.

Kommunedirektøren foreslo ikke å øke noen satser for godtgjøring.

– Formannskapet kan velge å øke godtgjøringssatsene. Aurskog-Høland kommunes satser for godtgjøring er allerede generelt sett høyere enn mange andre kommuner på tilsvarende størrelse og kommunedirektøren vil derfor fraråde dette, skriver kommunedirektøren i sitt saksfremlegg.

Ordføreren tok til orde for å øke godtgjørelsen noe. Politikerne i formannskapet drøftet om varaordfører bør gis ekstra godtgjørelse, og hva med leder av opposisjonspartiene? Du kan se hele diskusjonen her. Forskriften skal nå ut på høring.

Tidligere møter

Aurskog-Høland kommune har et levende demokrati, og kommunestyremøtene direkteoverføres via Kommune-TV.

Her finner du også et arkiv for tidligere møter

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 20.06.2023