PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronatesting av utenlandske arbeidstakere

Aurskog Høland kommune tilbyr covid-19 testing av utenlandske arbeidstakere. Dette gjelder dem som er dag- og ukependlere fra Sverige, Finland og andre arbeidsreisende som skal være i karantene i ti dager etter innreise til Norge.

Arbeidsgiver faktureres for 500 kroner per test.  

Må testes

Dag- og ukependlere fra andre land testes hver 7. dag og har fritidskarantene. Arbeidsreisende fra andre land som skal jobbe i en begrenset periode eller har vært i hjemlandet:

  • skal ha med negativ test fra hjemland -  skal testes på Gardermoen/ved grense og være i full karantene frem til første negative svar i Norge
  • skal deretter testes hver 3. dag i ti dager fra ankomst. Fritidskarantene gjelder ut karantenetiden som er på ti dager
  • de skal i tillegg oppholde seg på enerom i karantenetiden på ti dager. Vi anbefaler at de som krysser grensen jevnlig der det er teststasjoner, fortsetter å benytte disse.  

Drop in-testing kun for utenlandske arbeidstakere

Testsenteret ligger i Serviceveien 6 på Bjørkelangen. Det er drop-in for testing tirsdag og torsdag mellom klokka 15.30-18.30.

Da må man ha med dette skjemaet ferdig utfylt eller det kan sendes per mail til stine.jessli.slorafoss@ahk.no

Arbeidsgiver faktureres for 500 kroner per test.

Møt opp utenfor teststasjon og følg veiledning på skilt. Husk å holde avstand til hverandre! Kø må påberegnes.

Har du noen spørsmål om tilbudet? Send spørsmål per e-post til: stine.jessli.slorafoss@ahk.no eller kristin.halvorsen@ahk.no 

Drop in-testingen gjelder kun for utenlandske arbeidstakere. Andre som vil teste seg må ta kontakt med legevakten på 116 117.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 15.01.2021