PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bosetting av flyktninger: Tusen takk for hjelpen!

Aurskog-Høland kommune forbereder bosetting av flyktninger fra Ukraina, og vi har fått masse hjelp! Mottakssenteret har fått inn veldig mye, og stopper mottak av utstyr inntil videre. Vi vil se an behovet framover.

– I forbindelse med bosettingen har vi opprettet et senter hvor vi tar imot brukt og nytt utstyr som vi trenger til klargjøring av boliger, sier Rita Berget Lindblad, virksomhetsleder for stedsutvikling og frivillighet i Aurskog-Høland kommune.

NB! Vi har midlertidig stoppet mottak av utstyr!

Oversikt over hvilke forbruksvarer og diverse utstyr vi trenger finner du i oversikten under. Mange forbruksvarer blir kjøpt inn sentralt av kommunen, så disse står ikke oppført i listen.

– Alt av utstyr og klær må fungere bra, og være helt og pent. Vi går gjennom utstyr og klær sammen med deg ved innlevering. Vi har ikke mulighet til å ta imot noe som ikke kan leveres videre, sier Lindblad.

Her kan du levere

Adresse

Serviceveien 6, 1940 Bjørkelangen. (De tidligere lokalene til test- og vaksinasjonssenteret).

Åpningstider: Vi har midlertidig stoppet mottak av utstyr.

Ellers etter avtale.

Vi gjør oppmerksom på at du ikke kan levere noe utenom åpningstidene.

Dette trengs

Møbler

Dersom du har møbler, leker eller annet utstyr ber vi deg ta kontakt med Gjenbruk på Løken:

• NLM GJENBRUK Løken, Morgenliveien 13, 1960 Løken
  • Tlf: 40 44 34 62, E-post: loken@nlmgjenbruk.no
Kjøkken
  • kaffetrakter
  • vannkoker
  • toastjern
  • kjeler/gryter
  • stekepanne
  • røreredskaper (stekespade, sleiv, visp etc.)
  • saks
  • knivsett (brødkniv, fruktkniv etc.)
  • bestikk
  • feiebrett
  • Toalettsaker
Baby/spedbarn
  • barnevogn (dypvogn, sportsvogn, trille)
  • stellebord
  • vippestol
  • barnestol/tripp trapp stol
  • barnesete til bil
  • regntrekk til barnevogn
  • myggnett til barnevogn
  • babyteppe
  • tåteflaske
  • smokker
  • babyklær
  • dyne og sengetøy til sprinkelseng
  • dyne og sengetøy til barnevogn
  • morsmelkerstatning
  • babymat (grøt, middagsglass etc.)
  • bleier
  • våtservietter
  • babytannbørste
  • babyolje/babysalve
Leker

Vi trenger også leker til barn i alle aldre, men lekene må være funksjonelle og hele. Vi ønsker i første omgang å unngå leker som har behov for batteri og leker som er laget av tekstiler, som for eksempel kosedyr og bamser.

Klær og sko

Til alle aldre.

Frivillig arbeid

Dersom du ønsker å jobbe som frivillig, for eksempel som besøksvenn, bistå i praktisk arbeid eller annet, ønsker vi at du skal registrere deg på vår hjemmeside. Det gjør du her.

Mer informasjon

Mange innbyggere i Aurskog-Høland vil hjelpe flyktninger fra Ukraina og vi er godt i gang med organisere hjelpen. Mer informasjon finner du her.

Det er viktig at alle flyktninger tar kontakt med Voksenopplæring og integrering i kommunen slik at vi kan hjelpe dem. Ta kontakt med Marit Moen på marit.d.moen@ahk.no.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 09.04.2022