PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli med inn i den nye barnehagen på Løken

Mandag overtok kommunen Løken barnehage. Barnehagen er nesten tre ganger større enn den gamle og har både formingsrom og gymrom, og fire kjøkken med kjøleskap, komfyr, ovn, mikro, oppvaskmaskin, mye skap og benkeplater tilpasset barnehøyde. Se bildene her!

 – Det er nesten så jeg ikke skjønner at det er endelig. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Bodil Bratberg, styrer av barnehagen.  

Hun og de andre ansatte i barnehagen har ventet lenge på denne dagen. Planene om bygging startet allerede for femten år siden, men nå står barnehagen endelig klar, og de er ikke bare ombygd, men en helt ny Løken barnehage.  

– Nå gleder jeg meg til å vise frem bygget til ansatte og barna, sier Bratberg. 

Det er ikke bare de ansatte som er spente, barna har fulgt med på byggingen og sett de nye lekeapparatene kommet på plass. Nå venter de på å teste dem. 

– Nå skal bygget godkjennes av barnehagemyndighetene, og så kan vi flytte inn. I mellomtiden får vi ta med barna på noen turer så de blir kjent med uteområdet, sier Bratberg.  

God kvalitet  

– Vi har klart å bygge en moderne barnehage med god kvalitet til en nøktern pris, sier Iman Shirkavand, prosjektleder for byggingen av barnehagen. 

Løken barnehage er et miljøvennlig bygg med både bærekonstruksjon, innervegger og yttervegger i tre. Et lavenergibygg hvor varme og varmtvann kommer fra tre brønner med bergvarme.   

– Dette har vært et spennende og lærerik prosjekt. Vi prøvde å beskrive mest funksjoner, og unngikk å sette krav til detaljer. Vi ba entreprenøren å komme med forslag til detaljene. Det viste seg at vi ikke tok feil, spesielt med en entreprenør som har spisskompetanse i barnehagebygg  sier Shirkavand.  

For tre år siden startet han planleggingen prosjektet, og for halvannet år siden var entreprenøren i gang. Nå står det igjen bare noen småtterier, og målet er at innen en måned skal flyttingen fra Bjørkli være i gang. 

Lang vei 

– Takk til alle som har vært med og jobbet på dette prosjektet. Tusen takk for det gode arbeidet dere har gjort, sa Thomas Grønnerød-Hemmingby, tidligere leder av kommunens prosjektkontor. 

Barnehagen fra 1973 er borte, og på samme tomten står det når en barnehage som er nesten tre ganger større enn den forrige, på hele 1150 kvadrat. Men veien dit har ikke bare vært enkel.  

For seks år siden var tanken at barnehagen skulle bygges på. Kommunen skulle stå for mye av arbeidet, men det ble for dyrt, og prosjektet ble stoppet. Det ble så bestemt at vi skulle bygge en helt ny barnehage i stedet, og Shirkavand ble ansatt for å styre prosjektet. 

– Grunnforholdene viste at det er kvikkleire under oss, og det var det ingen som trodde, siden det har stått en barnehage her siden 1973, og den har ikke flyttet seg en millimeter, forteller Grønnerød-Hemmingby. 

Men nye grunnundersøkelser måtte gjøres, og budsjettrammen måtte økes. Det endte med en total kostnadsramme på 67,5 millioner kroner. 

Plass til 108 barn 

Barnehagen har seks avdelinger, hvor to og to henger sammen i et tun som deler kjøkken, inngang og garderobe. Her er det plass til 108 barn, men til å begynne med skal det gå 65 barn her.  

Inne er det delikate farger, og bygget er tilpasset både små og store. Det er egen del for de ansatte med møterom, garderober, kjøkken og kontorer. 

– Alle solutsatte fasder har solskjerming, det er sentralstøvsuger, fullt kjøkken, klemsikredører, gymrom med mykt gulv og formingsrom som tåler hard bruk, sier Shirkavand. 

Barnehagen er formet som en L, i tillegg er det to skur for uteleker og barnevogner på den over 5,5 mål store tomten.  

ny barnahge.jpg

NY BARNEHAGE: Den nye barnehagen ble overtatt av kommunen på mandag. 

 

lekestativ og benker.jpg

FLOTTE UTEOMRÅDER: Barnehagen har fine uteområder med flere lekeplasser.   

 

ledere barnehage.jpg

FORNØYDE: Barnehagesjef Anne Mari Færgestad, kommunalsjef for oppvekst og utdanning Grethe Rønning og barnehagestyrer Bodil Bratberg er veldig fornøyd med den nye barnehagen.

 

sandkasse.jpg

TRYGGE PLASSER: Hele området er inngjerdet og delt inn ulike lekeplasser. 

 

prosjektledere.jpg

PROSJEKTKONTORET: Kommunalsjef for samfunnsfunksjoner og næring Per Ole Rønning, Iman Shirkavand, prosjektleder for byggingen av barnehagen og Thomas Grønnerød-Hemmingby, tidligere leder av kommunens prosjektkontor er godt fornøyd med det siste byggeprosjektet. 

 

uteområde.jpg

VOGNSKUR: Tomten har også to skur for uteleker og vogner.

vognskur2.jpg

SOVE UTE: Her kan barna sove ute under tak. 

skriver under.jpg

UNDERTEGNER: Dag Hermansen fra entreprenør Trygge Barnehager og Per Ole Rønning, kommunalsjef for Samfunnsfunksjoner og næring, undertegnet overtakningsprotokollen.

 

forklarer ordfører.jpg

TEKNISKE DETALJER: Prosjektleder Iman Shirkavand og ordfører Gudbrand Kvaal på det tekniske rommet.  

 

avdelingen.jpg

ROM FOR LEK: Avdelingene har et oppholdsrom med store vinduer og vask. 

avdeling med vask.jpg

grupperom.jpg

GRUPPEROM: Hver avdeling har også et grupperom. 

inngang.jpg

GARDEROBE: Alle avdelingene har en egen garderobe for ytterklær. Her det også toalett og tørkerom. Før man kommer videre til en garderobe med vask og plass til skiftetøy. 

garderobe barn.jpg

 

formingsrom .jpg

KREATIVITET: Formingsrom med vask og lager. 

gymrom.jpg

AKTIVE BARN: Barnehagen har et gymrom som alle kan bruke. 

Benk i arbeidshøyde.jpg

FULLKJØKKEN: Iman Shirkavand viser frem smarte løsninger for små og store på kjøkkenet. 

garderobe ansatte.jpg

GARDEROBER: Flotte garderober for de som jobber i barnehagen. 

arbeisrom ansatte.jpg

ARBEIDSROM: Det finnes flere arbeidsrom, møterom og pauserom for de som jobber der i barnehagen. 

 

 

Forfatter: Alette Marie Eldøy

Sist endret: 21.08.2020