PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Antigen hurtigtest og selvtest kan nå brukes for å teste seg ut av smittekarantene

Tirsdag 21.12.21 kan personer i smittekarantene gå ut av karantene ved negativ PCR-test på døgn 7 etter nærkontakt. Etter anbefaling fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet kan nå også antigen hurtigtest gjennomført av helsepersonell og selvtest benyttes for å teste seg ut av smittekarantene på døgn 7.

Pressemelding fra regjeringen:

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler å sidestille PCR- test, antigen hurtigtest gjennomført av helsepersonell og selvtest, for testing ut av smittekarantene.

Bakgrunnen for denne endringen er at kravet om PCR-test for å teste seg ut av smittekarantene har ført til lang svartid på slike tester og at mange da blir sittende lenger enn nødvendig i karantene.

Helsedirektoratet påpeker at selvtester har en større feilmargin enn tester tatt av helsepersonell, men vurdert opp mot at belastning på testkapasitet og lange svartider fra laboratoriet, mener direktoratet at det er nødvendig å gjøre denne justeringer.

Regjeringen har besluttet å følge anbefaling fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Endringene trer i kraft straks.

Sist endret: 22.12.2021