PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

17.8.21: Koronasituasjonen i vår kommune nå

Hvordan er smittetrykket, hvor mange vaksinedoser får vi i ukene som kommer, hvem skal få dem, og hvilket smittenivå er vi egentlig på? Her får du en orientering om koronasituasjonen i vår kommune.

Det er gjennomført 10.504 koronatester siden februar 2020. 9 personer er i hjemmeisolasjon, og 4 er i karantene. Til sammen har 347 personer testet positivt. Nå er det satt 18.407  koronavaksiner i kommunen. I uke 33 skal det settes 1164 koronavaksiner, vi åpner for drop in, og i uke 34 får vi 3500 vaksinedoser. 88,8 prosent av våre innbyggere over 18 år har fått første vaksinedose. 

Nivå 1

– Vi har god kontroll på smitten til tross for økning siste uken. Det er lav sykdomsbyrde, og smitten er i stor grad knyttet til en gruppe. Av disse begynner flere å komme ut av isolasjon. Det har også den siste delen av perioden ikke tilkommet nye tilfeller. Det anses derfor at situasjonen i skrivende stund vil tilsvare risikonivå 1. Alle som har vært syke har hatt midle forløp, sier kommuneoverlege Margrethe Ødegaard i sin vurdering.

Skoler og barnehager er på grønt nivå, og det er god kapasitet på testsenteret.

Koronavaksinering

Vaksineringen går fremover i vår kommune. I uke 33 skal det settes over 1164 doser. Vi er nå ferdig med å sette dose 1 til alle prioriterte puljer i vår kommune, og kan fremskynde dose 2. Venter du fortsatt på den andre dosen, eller har du ikke fått dose 1 ennå? Se hvor mange doser som skal settes denne uken, og hvordan du kan få vaksinen her!

Vi har satt totalt 18.407 doser i vår kommune.  

Som kommune er vi nå ferdig med å sette dose 1 til alle prioriterte puljer, i forhold til hvem som har meldt seg i Helseboka og respondert på innkallingene våre. Dette betyr at vi kan følge anbefalingene til FHI, og fremskynde dose 2.

I uke 32 fremskyndet vi dose 2 timer til alle ansatte i skole og barnehage, dette gjaldt totalt 357 stk. I tillegg var det en del gjenstående ledige timer, slik at alle som har tatt kontakt via enten e-post eller telefon med oppsatt dose 2 time i september fikk tidligere time. 

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, oppdaterte smittetall og vaksineinformasjon finner du her.

  • Har du spørsmål, trenger råd om du bør testes eller hvordan du skal forholde deg til viruset, eller vil ta koronatest – RING LEGEVAKTEN på 116 117!  

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 17.08.2021