Gå til innhold Gå til navigasjon

Varmt hjerte for sykehjemmet

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Annen hver onsdag tar ei velkjent dame runden rundt på sykehjemmet på Hemnes med kiosktralla. Kristin Jørgensen har jobbet i kommunen siden 1978, nå som frivillig.

Da tidligere enhetsleder for sykehjemstjenesten, Kristin Jørgensen, gikk av med pensjon for tre år siden, var hun verken ferdig med sykehjem eller det å hjelpe folk.

 

Tar seg tid

Hun hadde bestemt seg for å bruke noe av tiden sin på frivilligarbeid.

– Jeg ble spurt om å være med på forskjellige ting, men det er jo sykehjemmet som ligger mitt hjerte nærmest, forteller Kristin.

Kristin meldte seg både inn i støtteforeningen og som frivillig på sykehjemmet på Hemnes, der hun har jobbet i mange år. Hun har hatt ulike frivillighetsoppdrag der siden hun gikk av pensjon. For halvannet år siden begynte hun som vikar i kiosktralla, nå er jobben hennes.

– Jeg kjenner folkene, huset og rutinene. Det fint å komme tilbake.

Randi Hauger fra Aurskog er en av 28 beboere på sykehjemmet. Hun gleder seg alltid til Kristin kommer med kioskvogna si. Hun er ikke den eneste, flere har allerede spurt om ikke Kristin kommer i dag.

– Det er så fint å ha noe å by på når det kommer folk på besøk, og så er det jo greit å ha litt å kose seg med selv og , sier Randi.

Men det er ikke bare varene beboerne ser frem til når Kristin kommer. Hun har god tid, en runde på huset tar flere timer. Kristin setter seg alltid ned på sengekanten og slår av en prat. 

 

Ikke bare kamferdrops og mokkabønner 

Tralla er fylt opp med sjokolade, frukt, tannbørste, såpe og potetgull.  De velkjente mokkabønnene og kamferdropsene er også på plass.

– Kamferdropsene er populære, men det er også frukt og sjokolade, sier Kristin. 

Er det noen vare tralla mangler, er ikke Kristin vanskelig å spørre. Da tar hun turen ned til butikken og kjøper det de trenger.