Hjernehinnebetennelse

Publisert:  Av: Anne Aune

En russ fra Ullensaker er smittet med hjernehinnebetennelse. Russen har «rullet» med tre russebusser; Club House, Castel Club og Manhatten. Dersom du har vært på en av disse bussene de siste åtte dager kontakt nærmeste legevakt.

Kommuneoverlegen i Aurskog-Høland ber om at en tar kontakt med nærmeste legevakt for forebyggende behandling, uansett om man føler seg syk eller ikke.

De som kan ha vært i kontakt med smittekilden, vil bli tilbudt vaksine i tillegg til antibiotikabehandling. Kommuneoverlegene på Øvre og Nedre Romerike vil mandag morgen avholde et møte for å klargjøre hvor og når vaksinering vil finne sted. Videre informasjon vil bli gitt når dette er klart.

De tre aktuelle russebussene kommer fra:

• Club House fra Lørenskog
  • Castle Club fra Skedsmo
  • Manhatten fra Sørumsand

Russen oppfordres til å ikke utsette seg unødvendig for hard festing med lite nattesøvn og stort alkoholinntak. Dette svekker kroppens immunforsvar. Man bør heller ikke drikke av samme flaske.

Dersom noen opplever feber og dårlig almenntilstand, oppfordrer kommuneoverlegen befolkningen til å ta kontakt med legevakt.